Duurzaamheid in onze kapsalon

Wij van KOOS Haarwinkel willen niet alleen jou mooier maken, maar ook de wereld. Onze aarde leefbaar houden en daaraan bijdragen. Binnen onze bedrijfsvoering hebben wij een haarscherp oog voor mens, milieu en maatschappij en speelt duurzaamheid in onze kapsalon een belangrijke rol. Care for hair, people & planet! Hoe wij dat doen? Hieronder lees je een greep uit onze inspanningen, producten waarmee wij werken en de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen waar wij een bijdrage aan leveren.

Next level recycling

KOOS Haarwinkel is aangesloten bij de stichting The Green Scissors. Daarmee zijn we een commitment aangegaan om next level te gaan recyclen. Wij verzamelen lege aluminium tubes, gebruikte folies, lege plasticverpakkingen en zelfs jouw afgeknipte haar in speciale boxen. De verzamelde materialen stellen we het ter beschikking voor hergebruik en dienen daardoor als grondstoffen voor nieuwe circulaire producten. Zo blijft jouw haar waardevol zelfs nadat het afgeknipt is! Met ons lidmaatschap aan deze stichting leveren wij ook een bijdrage aan verschillende sociaal maatschappelijke initiatieven.

Een greep uit de duurzame merken waar wij mee werken

De verzorgings- en stylingsproducten van ELEVEN AUSTRALIA zijn door PETA goedgekeurd dierproefvrij, parabenenvrij, RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) gecertificeerd en biedt een scala aan zowel glutenvrije als veganistische opties. De producten bevatten hoogwaardige ingrediënten zoals avocado-olie, zijde aminozuren en organische arganolie en de verpakkingen van ELEVEN zijn 100% recyclebaar. Goed voor jou, én de planeet.

Wij vonden het tijd voor een nieuwe duurzame soapserie en zijn fan van Marcel’s green soap! In de salon maken we gebruik van de ecologische handzeep, allesreiniger, toiletreiniger en afwasmiddel. Marcels ecologische producten zijn 100% plantaardig, 100% vegan, verpakt in 100% gerecyclede plastic flessen en ook nog eens voorzien van heerlijke geuren afkomstig vanuit de natuur. Zo gaan wij voor een schone salon zónder dat we onze planeet om zeep helpen.

De ECOHEADS showerhead is speciaal ontworpen voor professionele salons en is de eerste in zijn soort die zowel de waterdruk verdubbelt als het waterverbruik vermindert. Door het unieke filtersysteem wordt het chloor gehalte in het water verlaagd, wat zorgt voor zachter haar en een gladder eindresultaat. Binnenkort installeren wij deze nieuwe waterkranen waardoor wij maar liefst 65% water besparen.

Onze bijdrage aan duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

KOOS Haarwinkel draagt bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Dit zijn 17 duurzame ontwikkelingsdoelen die de wereld een betere plek moeten maken in 2030. Hoewel we aan meerdere doelen bijdragen, hebben wij de onderstaande SDG’s gekozen waarop wij de grootste impact kunnen hebben.

Blijven verbeteren

Wij zijn ons ervan bewust dat het altijd beter kan. Stap voor stap investeren wij in alternatieve producten die minder belastend zijn voor het milieu en initiatieven die een positieve bijdrage leveren aan onze planeet. Zo werken wij doelbewust aan het verkleinen van onze CO2- footprint.