Duurzaamheid in onze kapsalon

Binnen onze bedrijfsvoering hebben wij een haarscherp oog voor mens, milieu en maatschappij en speelt duurzaamheid in onze kapsalon een belangrijke rol. Wij van KOOS Haarwinkel willen niet alleen jou mooier maken, maar ook de wereld. Onze aarde leefbaar houden en daaraan bijdragen. Care for hair, people & planet! Hoe wij dat doen? Hieronder lees je een greep uit onze inspanningen, producten waarmee wij werken en de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen waar wij een bijdrage aan leveren.

Next level recycling

KOOS Haarwinkel is aangesloten bij de stichting The Green Scissors. Daarmee zijn we een commitment aangegaan om next level te gaan recyclen. Wij verzamelen lege aluminium tubes, gebruikte folies, lege plasticverpakkingen en zelfs jouw afgeknipte haar in speciale boxen. De verzamelde materialen stellen we ter beschikking voor hergebruik en dienen daardoor als grondstoffen voor nieuwe circulaire producten. Zo blijft jouw haar waardevol zelfs nadat het afgeknipt is! Met ons lidmaatschap aan deze stichting leveren wij ook een bijdrage aan verschillende sociaal maatschappelijke initiatieven.

Een greep uit de duurzame merken waar wij mee werken

Kevin Murphy producten zijn van de hoogste kwaliteit, eco-friendly en cruelty free. De haarproducten bevatten ingrediënten uit de natuur en zijn biologisch en ecologisch verantwoord geproduceerd. Geen parabenen en sulfaten, wel plantenextracten, antioxidanten en vitamines. De verpakkingen
zijn van gerecycled materiaal en de producten zijn niet getest op dieren. Een bewuste keuze die jouw haar laat stralen!

De verzorgings- en stylingsproducten van Eleven Australia zijn dierproefvrij, parabenenvrij, RSPO (Roundtable on Sustainable Palm Oil) gecertificeerd en bieden een scala aan zowel glutenvrije als veganistische opties. De producten bevatten hoogwaardige ingrediënten zoals avocado-olie, zijde aminozuren en organische arganolie en de verpakkingen van Eleven zijn 100% recyclebaar. Goed voor jou, én de planeet.

Bij onze wasunits besparen wij met de Ecoheads showerheads maar liefst 4 liter water per minuut. Dat scheelt tienduizenden liters drinkwater per jaar! Al dit water hoeft ook niet meer te worden opgewarmd waardoor we dus ook veel energie besparen. Mooie bijkomstigheid: door het unieke filtersysteem wordt het chloor gehalte in het water verlaagd, wat zorgt voor zachter haar. Driedubbel voordeel!

In de salon maken we gebruik van de ecologische handzeep, allesreiniger, toiletreiniger en afwasmiddel. Marcels ecologische producten zijn 100% plantaardig, 100% vegan, verpakt in 100% gerecyclede plastic flessen en ook nog eens voorzien van heerlijke geuren afkomstig vanuit de natuur. Zo gaan wij voor een schone salon zónder dat we onze planeet om zeep helpen.

Wij serveren een koffie/thee plateautje dat staat voor verantwoord genieten. Onze koffie, thee en Tiny Tony chocola bevatten het Fairtrade keurmerk. Zo krijgen de boeren een eerlijke prijs voor hun oogst en coöperaties ontwikkelpremies voor gezondheid, onderwijs en bedrijfsvoering. Onze koffie heeft ook het EKO keurmerk omdat deze biologisch is geteeld.

Toiletpaper that builds toilets. The Good Roll doneert 50% van haar nettowinst aan de bouw van toiletten in ontwikkelingslanden. Met liefde gemaakt van 100% gerecycled papier zonder chloor, kleur- of geurstoffen én vrolijk verpakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ecosexy toiletpapier waar ons toilet net zo vrolijk van wordt als wijzelf.

Onze bijdrage aan duurzame ontwikkelingsdoelstellingen

KOOS Haarwinkel draagt bij aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Dit zijn 17 duurzame ontwikkelingsdoelen die de wereld een betere plek moeten maken in 2030. Hoewel we aan meerdere doelen bijdragen, hebben wij de onderstaande SDG’s gekozen waarop wij de grootste impact kunnen hebben.

Blijven verbeteren

Wij zijn ons ervan bewust dat het altijd beter kan. Stap voor stap investeren wij in alternatieve producten die minder belastend zijn voor het milieu en initiatieven die een positieve bijdrage leveren aan onze planeet. Zo werken wij doelbewust aan het verkleinen van onze CO2- footprint.